EGY KIS SEGÍTSÉG NEKTEK A HŐSZIVATTYÚKHOZ!


FULL-INVERTER™ TECHNOLÓGIA -100%-OS VALÓS INVERTER

A Fairland Inverter-plus hőszivattyú egyedülálló Full-inverter technológiával működik. A teljes inverteres kompresszorral és teljes inverteres ventilátor motorral működtetett fokozat nélküli áramátalakító a kompresszor sebességét hertzről hertzre, a ventilátor fordulatszámát pedig körről körre szabályozza. A kiváló minőségű frekvenciaváltó elsősorban alacsony fordulatszámú működéshez készült, ami maximális COP- értéket, minimális zajszintet és hosszú élettartamot eredményez.

 

Átlagteljesítmény:

Az átlagteljesítményt nézve a teljes inverteres hőszivattyú 50%-os üzemeltetési költséget és 10-szer csendesebb úszókörnyezetet biztosít.

1. 50%-os üzemeltetési költség

ÁTLAGOS COP 11.5 50%-os kapacitáson, COP 16 20%-os kapacitáson – TÜV Rheinland által hitelesítve
(Levegő 26℃/ Víz 26℃/ Páratartalom 80%)

– 50% üzemeltetési költség elve (180 napos úszószezont nézve)

Az első 5 napban, amíg megtörténik a medence teljes felmelegítése, a teljes inverteres hőszivattyú 100%-os kapacitással működik. A következő 175 napban a hőszivattyú a kívánt vízhőmérséklet fenntartására átlagos 50%-os kapacitással működik, ahol a COP 11.5 (levegő 26℃ / víz 26℃ / páratartalom 80%). Az átlag COP így a kétszerese a normál ki/bekapcsolós fűtőberendezésekhez viszonyítva.

 

 

– Átlagos áramfogyasztás (180 napos úszószezonban)

(pl. 13,5 kW (Levegő 26℃/ Víz 26℃/ Páratartalom 80%))

 

 

 

2. Átlagosan 10-szer csendesebb működés

Átlagos 50%-os kapacitásnál a teljes inverteres hőszivattyú átlagos hangnyomásának köszönhetően 10-szer csendesebb úszási környezetet és barátságosabb szomszédokat „biztosít”, mint egy ki/bekapcsolós fűtőberendezés.

Működési elv 180 napos medenceszezon esetén
Az első 5 napban a normál On/Off hőszvattyúkhoz hasonlóan 100%-os kapacitáson üzemel a medence felfűtése alatt. A következő 175 napban átalgosan 50%-os kapacitáson üzemel a medence vizének hőntartása során. Az átlagos COP érték a normál On/Off hőszivattyúk COP-jának duplája.

STEP-INVERTER TECHNOLÓGIA

Az általános hőszivattyúk fix fordulatszámon üzemelnek, míg az inverteres hőszivattyúk step-inverter funkcióval több előre beállított kompresszor és ventilátor fokozaton működnek. Ez a technológia ezáltal lehetővé teszi, hogy a hőszivattyú különböző kapacitásokkal ideálisan alkalmazkodjon a körülményekhez. A kedvező árú step-inverter technológiás hőszivattyúk működési elvük alapján főleg magas és közepes kompresszor frekvencián üzemelnek, így működésük némileg hangosabb és COP értékük alcsonyabb a Full-inverter™ technológiához képest. A Step-inverter technológia abban különbözik a konvencionális hőszivattyúktól, hogy három kapacitáson működik: 25, 75, és 100%. Ez halkabb üzemet és költséghatékonyabb üzemet eredményez, miközben a COP érték akár a 12-es értéket is elérheti.


Zodiac ZS500

A Z500-as technológia által kínált 3 féle üzemelési mód minden igényt kielégítő, jól szabályozható medencefűtést biztosít, helytakarékos, a függőleges légáramoltatás miatt kis helyigényű, egy átlagos hőszivattyú által igényelt területnek csak a felét foglalja el.


ON / OFF TECHNOLÓGIA

A hagyományos felépítésű hőszivattyúk állandó fordulatszámú ventilátorral és kompresszorral rendelkeznek, kimeneti COP tartományuk 3,5-7 közötti, start/stop működésűek és mindig 100%-os teljesítménnyel üzemelnek.

Osztályozásuk:

COP 3,5 – olcsó hőszivattyúk 4 utas szelep nélkül, kapilláris expanziós szeleppel
COP 5 – standard hőszivattyúk 4 utas szeleppel és kapilláris expanziós szeleppel
COP 6-7 – nagy teljesítményű hőszivattyúk 4 utas szeleppel és elektronikus expanziós szeleppel

A hagyományos hőszivattyúk ~5-7 °C-tól, rendszerint csak teljes teljesítmény módban üzemelnek megfelelően. Amikor a medence vizének hőfoka a megadott értékhatár alá csökken, a hőszivattyú bekapcsol és fokozatosan emeli teljesítményét 0-ról 100% -ra. A zajszint nagyon magas.


Call Now Button